Ämpärillinen
Tommi
Berg
@TommiMBri tommi.berg@uusilahti.fi

Tuntematon lahtelainen

Mennäänpäs mokoman suon yli, että heilahtaa ... Kuva: Suomen elokuva-arkisto

”Tulosten saavuttaminen edellyttää määrätietoista sitoutumista hankkeisiin; on hyväksyttävä toimintatapojen muuttuminen ja uudet rohkeat ratkaisut kaupungin palveluissa ja hallinnossa. Ennakkoluulottomuuden vaatimus koskee yhtäläisesti työntekijöitä, virkajohtoa ja valmistelijoita kuin poliittisia päättäjiäkin”

”Mikäs täällä? Mitä minä näen? Nyt, nyt olette vallan erehtyneet. Ai...jaai poojaat, poojaat. Ei sotaa näin käydä. Ei tämmösestä sodasta tule niin mitään. Mennäänpäs mokoman suon yli, että heilahtaa”.

 

”Keskustan kehittämistyö ja siihen liittyvät isot hankkeet, suuret aluekehityshankkeet (Ranta-Kartano, Hennala ym.) ja eteläisen kehätien rakentamisen aloitus vaativat paljon resurssia myös jatkossa”.

”Luulet sie saatana, että mie rupian pyöreitä kivilöitä siun polkujeis varrelle asettelemaan”.

 

”Luodaan uusi 2020-luvun palvelumalli, jolla turvataan palveluiden saatavuus kaupungin eri osissa. Palvelumallissa panostetaan sähköisiin palveluihin ja järjestetään palvelut nykyistä kevyemmin fyysisiä palveluja rajoittaen”.

”Huomioonottaen nopean kehityksen aseistuksen ja teknillisten varusteiden osalta nykyään käytävässä suursodassa, katson maanpuolustuksen kannalta tarpeelliseksi siirtyä uusiin aseisiin” (sotamies Honkajoki ilmoittautuu palvelukseen jousipyssyn kanssa).

 

”Lahden Tilakeskuksen talonrakennusinvestoinnit vaihtelevat vuosittain. Suunnitelmakaudella jatkuvat edelleen koulurakennusten mittavat uudis- ja perusparannusinvestoinnit mm. keskustan ja eteläisen Lahden koulukiinteistöjen osalta”.

”En mää täsä syylissi kaipa yhtikäs. Konekivääri ja Lahtist mää kaipasi.”

”Yhdessä kuntien kanssa lähdetään syksyllä 2017 kehittämään kilpailukykystrategian mukaisesti Suomen parasta yrityspalvelua, mikä tarkoittaa elinkeinopolitiikan asiakaslähtöisen ajattelun viemistä uudelle tasolle”.

”Sosialististen Neuvostotasavaltojen liitto voitti, mutta hyvänä kakkosena tuli maaliin pieni ja sisukas Suomi”.

 

”Ateria- ja siivouspalveluiden hankkimiseen kaupunki asettaa omistajapoliittiseksi tavoitteekseen Päijät-Hämeen Ateriapalvelu Oy:n ja Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalvelu Oy:n osalta toiminnan tehostamisen 10 %:lla vuoteen 2022 mennessä”.

”Mä en ymmärrä mitään sellasista kaloreista, mutta mun suoleni ymmärtää, että niitä on helkkarin vähän.”

”Valtuustosopimuksen taloustavoitteet edellyttävät talousarvioesityksen mukaan kustannusrakenteiden keventämisen lisäksi myös 15 miljoonan euron veronkorotusta vuonna 2018”.

”Myöhän sitä ollaan rosvoja, kun rajoja ylitetään. Toiset sitä vaan turvallisuuttaan varjelee, kun rajoja siirtelevät.... Rosvoja, rosvoja....khy....khy”.

”Uhat: .... työttömyyttä ei saada laskuun ja pahoinvointi ja kustannukset lisääntyvät edellee ... emme kykene parantamaan tuottavuutta ja heikennämme säästösyistä palveluita niin, että houkuttelevuus vähenee ...”

”Kassoha sie. Tää asja on näi. Jos sie lähet juoksemaa, nii sie saat juossa Pohjalahel saakka. Kyl hää tulloo peräs, älä yhtää eppäile. Mut jos sie pysyt paikollais etkä lähe hitoilkaa, nii minkä hää tekköö? Et sie sovi hänen kansaa sammaa monttuu. Se on tään puolustussovan ratekia”.

”Maakuntauudistuksen jälkeisiin vuosiin 2021 ja 2022 liittyy jo hyvin monenlaisia epävarmuuksia”.

”...ja varjele noita Suomen herroja, etteivät toista kertaa löisi päätään Karjalan mäntyyn”.

Lähteet:

Väinö Linna: Tuntematon sotilas, WSOY, 1954.

Jyrki Myllyvirta (+ monia muita virkamiehiä haamukirjoittajina), Talousarvio 2018, Lahden kaupunki, 2017.

Tommi Berg
tommi.berg@uusilahti.fi

Suosittelemme