Jutut

Rauhoitetaan Vesku toistaiseksi

Vesijärvenkadun kavennussuunnitelmat voitaisiin kirjoittajan mielestä laittaa vähäksi aikaa jäihin. Kuva: Mirja Hussain

Riitta Niskanen (UL.3.10.) toivoo keskustelua Vesijärvenkadun ongelmista.

Mielestäni siellä ei ole sen kummempia ongelmia kuin muillakaan Lahden keskustan vilkkailla kaduilla. Melu, pöly ja tärinä ovat huomattavasti suurempi ongelma kokemukseni mukaan kansanopiston mäen suunnalla Vesijärvenkadulla kuin kavennussuunnitelmien kohteena olevalla kadunpätkällä.

Lahdessa on kavennettu, levennetty ja myllätty keskustaa vuosien ajan. Virkamiehetkin ovat sitä mieltä, että muutaman vuoden rauhoitusaika olisi hyväksi suunnitelmissa.

Kaupunkilaiset ovat lopen kyllästyneitä jatkuviin, osin epäasiallisiin suunnitelmiin.

Lahden kaupunki-kuva on jo nyt turhan repaleinen ja omituinen jatkuvien pikkupiperrysten vuoksi.

Vesijärvenkadun kadunylitykset eivät ole sen vaarallisempia kuin esimerkiksi Lahdenkadulla tai esimerkiksi Mannerheiminkadulla. Pysäköintitilaa ja pyöräteitä saa helposti Vesijärvenkadulle poistamalla roskaavia puurumiluksia. Ei kaikkien katujen tarvitse olla puistobulevardeja.

Eräät pääkaupunkiseudulta kotoisin olevat tuttavamme sanoivat kavennussuunnitelmien kohdalla olevalla katuosuudella, että tämä on kohta on aivan kuin Helsingissä. Vain raitiovaunut puuttuvat. Tännehän voisi vaikka harkita muuttamista.

Mielestäni Vesijärvenkatu ei kaipaa äkkinäisiä ja ajattelemattomia muutoksia. Lahden kaupunkikuva on jo nyt turhan repaleinen ja omituinen jatkuvien pikkupiperrysten vuoksi. Täällä kaivattaisiin suurten linjojen kaupunkikehittäjiä ja kulttuurintuntijoita pitkäjänteisine aatoksineen ja eetoksineen.

Marjaana Kontu
marjaana.kontu@uusilahti.fi
@

Suosittelemme