Ajankohtaista

Vanhan Haulitehtaan veistosnäyttely avautuu

Matti Vesasen veistokset edustavat klassista veistostyyliä. Kuolematon-vesistoksen materiaali

Kuvanveistäjä Matti Vesasen kätten töitä pääsee ihastelemaan Vanhalla Haulitehtaalla Mustankallion tunnelin kupeessa kahtena viikonloppuna.

Vesasen jo perinteeksi muodostunut syysnäyttely avautuu perjantaina 4.9. sopivasti Taidelauantain alla.

Haulitehtaan alakerran galleriassa on esillä hänen veistoksiaan, jotka pohjaavat klassisen kuvanveiston perinteeseen. Useimmat teoksista ovat naisfiguureja, mutta mukana on pari abstraktiakin teosta.

Näyttelyn teemana ovat tällä kertaa muistot.

- Olen halunnut tuoda esiin kokemuksia ja tunne-elämyksiä, jotka ovat useimmille tuttuja.

- Suurin osa veistoksista on syntynyt kuluneen vuoden aikana. Uutta on, että olen monet niistä maalannut. Se tuo syvyyttä, pohtii Vesanen.

Hän kertoo tekevänsä veistoksensa valokuvan pohjalta, osassa on kuitenkin käytetty elävää mallia. Materiaalina ovat muun muassa kipsi ja pronssi.

Vesanen on opiskellut kuvanveistoa Harjulan kansalaisopistossa 13 vuotta. Muistoja on hänen kolmas yksityisnäyttelynsä.

Viime vuonna Haulitehtaan näyttely veti neljättäsataa kävijää, mikä oli iloinen yllätys taiteilijalle.

Tällä hetkellä häntä työllistää uusi aluevaltaus, sillä hän viimeistelee ensimmäistä julkista teostaan, metallilevyistä tehtyä seinäreliefiä, joka valmistuu pikapuoliin Harjulan senioritalon julkisivuun.

- Uusi tekotapa on ollut kiinnostava, myhäilee Vesanen.

Näyttelyn ohessa voi ihastella Lahden Vanhaa Haulitehdasta. Se on vuonna 1908 rakennettu ja sittemmin suojeltu entinen tehdasrakennus, joka on restauroitu asuinkäyttöön, nykyisin siinä asuu Vesanen perheineen. Asuintilat eivät ole yleisölle avoinna.

Muistoja - Matti Vesasen veistoksia Vanhan Haulitehtaan syysnäyttelyssä (Mattilanmäenpolku 3) 4.-13.9. 29Näyttely on avoinna pe klo 14-17 sekä la-su klo 11-16 tai sopimuksen mukaan.

Marjaana Kontu
marjaana.kontu@uusilahti.fi

Suosittelemme