Elmu-gaala oli Brädin ylivoimaa

Lahen elmu palkitsi rap-artisti Brädin sekä vuoden musiikkivaikuttajana että vuoden artistina. Kuva: Sami Siilin

Lahen Elmu ry, eli Lahden elävän musiikin yhdistys palkitsi jokavuotiseen tapaansa paikallisia musiikkivaikuttajia viikonloppuna järjestetyssä Elmu-gaalassa.

Elmun järjestämä äänestys oli erityisesti rap-artisti Brädin juhlaa, hänet palkittiin sekä vuoden musiikkivaikuttajana että vuoden artistina, keräten molemmissa kategorioissa noin puolet (50 ja 40 prosenttia) äänistä. Kaikkiaan ääniä kerättiin äänestyksessä lähes tuhat.

Brädi, eli Kari Härkönen, on pitkän linjan lahtelainen rap-artisti ja hiphop-kulttuurin sanansaattaja. Hän on ollut mukana mm. 5th Element- ja Herrasmiesliiga-kokoonpanoissa ja levyttänyt soolourallaan tällä vuosikymmenellä kolme albumia. Maaliskuussa hän julkaisi tuoreimman single-kappaleensa Westside Story.

Vuoden 2017 nousukas on rap- ja punk-musiikkia yhdistelevä Negatiiviset Nuoret, joka sai kategoriassa 42 prosenttia äänistä.

Vuoden 2017 keikkapaikkana palkittiin Tirra-Torvi (36 % äänistä) ja vuoden tapahtumana Summer Up (37 %).

Lahen Elmun hallitus jakoi myös vuoden 2017 elämäntyöpalkinnon Jimi Tenorille seuraavin perustein: ”Tämä artisti on tehnyt Lahdesta tunnetun oman musiikkigenrensä ansiosta. Hän on alansa pioneeri ja kuitenkin osaa uudistua alati muuttuvassa musamaailmassa. Tämä maailmaa reissannut säveltäjä ja monen instrumentin taitaja mielletään aina Lahteen ja Lahtelaisuuteen.” Vuoden 2017 elämäntyöpalkinto on muotoilija Mikko Salmen käsialaa.

Aatu Raninen
aatu.raninen@uusilahti.fi

Jaa artikkeli

Suosittelemme