Korkeakunnaksen komento jatkuu FC Lahdessa

Toni Korkeakunnaksen luotsaama FC Lahti on Veikkausliigan 2. sijalla tasapistein Ilveksen kanssa, kun seitsemän ottelua on pelaamatta. Kuva: Juha Tanhua

FC Lahtea kaudesta 2014 lähtien valmentanut Toni Korkeakunnas jatkaa joukkueen peräsimessä kauden 2018 loppuun saakka. Kuluva kausi on Korkeakunnakselle (49) jo neljäs Lahdessa, joten viidennen kauden myötä hänestä tulee pisimpään FC Lahtea yhtäjaksoisesti valmentanut päävalmentaja.

- Olen iloinen, että seuralla on selkeä visio ja strategia. Se on ainoa tapa, jolla suomifutista nostetaan. Tarvitsemme pitkäjänteistä ajattelua, jonka avulla olemme jo nyt pystyneet ottamaan isoja askeleita pienessä ajassa, Korkeakunnas kertoo.

Edustusjoukkueen valmentamisen ohella Korkeakunnas käynnisti Lahdessa kauden 2015 aikana Suomen suurimman seurayhteistyön, jossa ovat mukana FC Lahden lisäksi FC Reipas, FC Kuusysi, JäPS, FC Espoo, VJS ja PEPO. Tämän ansiosta FC Lahti pystyy kartoittamaan lupaavia pelaajia entistä laajemmalla säteellä ja tarjoamaan nuorille pelaajille junioriputken pääsarjatasolle saakka.

Korkeakunnas on ollut vahvasti mukana myös kansainvälisessä yhteistyössä pietarilaisen FC Zenitin ja brasilialaisen Fluminense FC:n kanssa. Korkeakunnas näkee suuren seurayhteistyön jatkumisen tärkeänä asiana.

- Kävimme seurajohdon kanssa asiat läpi. Meillä oli selkeä konsensus siitä, miten pystymme jatkamaan kehittymistä ja pysymään Suomen huipulla. Olisi tuntunut hullulta tässä kohtaa hypätä pois tästä projektista, Korkeakunnas kertoo.

Korkeakunnaksen ensimmäisellä kaudella 2014 FC Lahti juhli seurahistoriansa toista pronssia. Kaudella 2015 sarjasijoitus oli viides. Viime kaudella sijoitus Veikkausliigassa putosi kahdeksanneksi, mutta joukkue voitti Liigacupin.

Kuluvalla kaudella joukkue vertyi ennätykselliseen 15 ottelun tappiottomaan putkeen, jonka siivittämänä FC Lahti taistelee kiivaasti mitalista ja paikasta eurokentille, kun seitsemän kierrosta Veikkausliigaa on jäljellä.

Kauden ollessa kesken Korkeakunnas on aloittanut jo ensi kauden joukkueen katsastamisen. Verkot ovat koko ajan vesillä.

- Olemme käyneet seurajohdon kanssa myös keskusteluja ensi kaudesta. Näillä näkymin paukkuja olisi tulossa lisää käyttöön niin valmennukseen kuin joukkueeseen. Se ilahduttaa ja on motivoivaa, jos työympäristö on kehittyvä, ”Toke” iloitsee.

FC Lahden sijoitukset

2017 -> 2. Korkeakunnas (26 ottelun kohdalla)

2016 -> 8. Korkeakunnas

2015 -> 5. Korkeakunnas

2014 -> 3. Korkeakunnas

2013 -> 5. Malinen

2012 -> 5. Kautonen

2011 -> 1. Kautonen (Ykkösessä)

2010 -> 14. Mäkelä

2009 -> 11. Mäkelä

2008 -> 3. Mäkelä

Aatu Raninen
aatu.raninen@uusilahti.fi

Jaa artikkeli

Suosittelemme