Nupe syttyy kritiikistä - "Yhteisö on ruvennut tajuamaan menestymisen päälle"

Pumpulissa eläneen ja menestymisen väärin ymmärtäneen jääkiekkoyhteisön ravistelu on ollut Pelicansin valmennusjohdon suurimpia henkisen puolen urakoita kahden vuoden aikana. Kuva: Mirja Hussain

Viereisen sivun kolumnissani pohdin, onko meneillään oleva aika parasta mitä Pelicansille on koskaan tapahtunut. Tätä ajatusta tuskin purematta niellään, eikä ehkä pidäkään. Kaikkiin sanoihin ja tekoihin on syytä suhtautua edes vähän kriittisesti.

Esimerkiksi se hopeamitali josta alkaa olla jo aikaa, on tuloksena luonnollisesti kovempi saavutus kuin Pelicansin tavaksi muodostunut ainainen häviäminen puolivälierissä, ja yhden tai kahden yksittäisen otteluvoiton juhlistaminen.

Kuitenkin kysymys kuuluu: Miksi hyvän häviäjän rooli on jäänyt päälle? Ovatko Pelicansin vuosien 2006-2015 tavoitteet ja toiminnan taso missään vaiheessa järjestelmällisesti tähdänneet menestymiseen niin joukkueen kuin yksilönkään tasolla?

Viime kevään playoff-tappiosta kehkeytyneessä kritiikissä Pasi Nurminen näkee paljon hyvääkin.

Seuraavaksi tämä (menestymisen määrittely) pitää saada ajettua joka tasolle junioritoimintaan.

- Ajattele isommassa kuvassa, miten lahtelainen jääkiekkoyhteisö on kehittynyt kahdessa vuodessa. Kun pudottiin HIFK:ta vastaan puolivälierissä, niin hyvä kun ei ollut juhlat pystyssä, että vitun hyvä kausi, pojat. Nyt kun tiputtiin KalPalle, niin se oli ihan katastrofi, ja just se on hemmetin hieno juttu!

Nurminen laukoo, että ylipäätään menestymisen määritteleminen on ollut lahtelaisessa jääkiekkoyhteisössä pielessä iät ja ajat.

- Nyt ensimmäistä kertaa me tavoitellaan oikeasti jotain menestystä. Playoff-paikka ei enää riitä, ei se ole mikään menestyskausi. Tämä yhteisö on ruvennut teikäläistä toimittajaa myöten havaitsemaan, että pitää uskaltaa tavoitella jotakin enemmän kuin ennen.

Ilman tuloksia tämä paatos voi vielä kuulostaa oman hännän nostamiselta. Näytöt eivät vielä yllä puheiden tasolle. Mutta mitä menetettävää on, kun yhteisö on tähän asti elänyt pumpulissa?

- Seuraavaksi tämä (menestymisen määrittely) pitää saada ajettua joka tasolle junioritoimintaan, että siellä tavoiteltaisiin aidosti voittoa. On vaikea kasvaa voittajaksi, tai opettaa kasvamaan, siinä vaiheessa kun pelaajalla on jo 20 vuotta mittarissa, Nurminen toteaa.

Aatu Raninen
aatu.raninen@uusilahti.fi

Jaa artikkeli

Suosittelemme