Seniorilippu käyttöön elokuussa

Eläkeläiset pääsevät loppuvuonna matkustamaan kaupunkiliikenteessä ale-hintaan. Kuva: Katja Luoma kluo

Seniorilippukokeilu alkaa Lahdessa elokuussa.

Lahden seudun liikenne kokeilee eläkeläisalennusta vuoden loppuun asti.

Kokeilun aikana vähintään 65-vuotiaat ovat oikeutettuja matkustamaan alennettuun hintaan arvolipulla arkisin kello 9-14 sekä viikonloppuisin.

Seniorit saavat noina aikoina arvolipun lasten arvolipun hinnalla. Esimerkiksi AB-vyöhykkeillä seniorilipun hinnaksi tulee 1,70 euroa.

Henkilökohtaisella kortilla ja ainoastaan arvolipulla matkustettaessa ei Waltti-kortin asiakasryhmää tarvitse muuttaa. Ajoneuvolaitteen arvoveloitus perustuu henkilökohtaisen kortin omistajan ikään, jolloin alennus lasketaan automaattisesti leimaushetkellä.

Alennusta ei saa haltijakohtaiseen korttiin eikä kausilippuun. Kausilippua käyttävien seniorien on kuitenkin päivitettävä Waltti-kortin asiakasryhmä palvelupisteessä ennen uuden kausilipun lataamista, mikäli he käyttävät myös arvolippua ja haluavat arvolipusta seniorialennuksen.

Mikäli asiakkaalla ei ole henkilökohtaista korttia, on hänen ostettava uusi kortti senioriasiakasryhmään vaihtamiseksi. Asiakasryhmän vaihtaminen on mahdollista suorittaa asiakaspalvelupisteissä 1.8. alkaen.

Kokeilun jatkosta päätetään vuoden 2017 lopussa.

Marjaana Kontu
marjaana.kontu@uusilahti.fi

Jaa artikkeli

Suosittelemme